Спеціальні потреби

МЗС оприлюднило імена українських пасажирів, загиблих в російському літаку над Єгиптом


Катастрофа літака у Єгипті забрала життя 224 людей. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00

Катастрофа літака у Єгипті забрала життя 224 людей. Відео

ІДІЛ взяло на себе відповідальність за катастрофу, експерти не поспішають з висновками

Німецька Lufthansa, Французька Air France та базована у Дубаї авіакомпанія Emirates через міркування безпеки призупинили польоти своїх літаків над Сінайським півостровом, де у суботу розбився російський пасажирський літак.

Терористи угруповання ІДІЛ взяли на себе відповідальність за авіакатастрофу. Єгипетська та російська влада таке твердження категорично відкидають. Кажуть, терористи не мають зброї, якою можна було б збити літак на висоті 9 з половиною кілометрів.

Міжнародна група експертів зараз вивчає дані з чорних ящиків. Слідча група не виключає жодної з можливих причин падіння літака. Судячи з дрібних уламків та відстані, на яку вони розлетілися - майже 20 кілометрів - експерти практично одностайні: лайнер розлетівся у повітрі на великій висоті. Також пілоти не подали сигналу SOS, що свідчить про миттєву катастрофу. Американські фахівці кажуть, це дуже схоже на вибух на борту чи удар ракети. Урядові російські медіа припускають, що літак міг розвалитися сам. Аварію могло спровокувати пошкодження літака ще у 2001. Тоді, при посадці лайнер вдарився хвостом об злітну смугу.

Ця аварія вважається найбільшою в історії російської пасажирської авіації. На борту літака, рейсу Шарм-ель-Шейх - Санкт-Петербург було 224 людини. Усі загинули. У неділю в Росії оголошено день жалоби.

У Міністерстві закордонних справ України підтвердили інформацію про те, що на борту авіалайнера Airbus А-321, що розбився в суботу в Єгипті, були четверо українців, і оприлюднили їхні імена.

«На борту літака авіакомпанії «Когалимавіа» Airbus А-312, що зазнав катастрофи в Єгипті, було четверо громадян України: Сачук Володимир, Мовчанова Лілія, Усатов Кирило, Усатова Ірина», – йдеться в повідомленні МЗС України. Уряд Сполучених Штатів висловив співчуття родинам загиблих і запропонував російському уряду американську допомогу.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG