Спеціальні потреби

Обама закликав до жорсткіших обмежень на посідання зброї


Барак Обама: я політизуватиму питання володіння зброєю. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

Барак Обама: я політизуватиму питання володіння зброєю. Відео

Країні потрібні кращі закони які б обмежували право на володіння зброєю, – заявив батько зловмисника, який здійснив криваву стрілянину у коледжі в штаті Орегон в четвер. 26-ти річний студент цього коледжу Крис Гарпер-Мерсер, прийшов у навчальний заклад з чотирма пістолетами та двома гвинтівками. Від його рук загинуло 9 осіб, ще 9 отримали поранення. Під час перестрілки з поліцією злочинець застрелився. Пізніше слідчі заявили, що нападник володів загалом 14-ма одиницями зброї.

Президент Барак Обама звернувся до нації з проханням чинити тиск на політиків і запровадити жорсткіші обмеження на посідання зброї. За час свого президенства він вже 15 разів робив звернення після масових стрілянин. Як відомо, республіканці категорично проти посилення обмежень.

«Я думаю, люди у США повинні зробити власні висновки, базуючись на факті, що кожних кілька місяців у нас стаються масові стрілянини. Це не зміниться, поки не зміниться політика та поведінка народних обранців. І тому відтепер я буду говорити про це постійно. Я буду політизувати це питання тому що наша бездіяльність є результатом політичного рішення, яке ми приймаємо». – заявив президент.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG