Спеціальні потреби

На Близькому Сході до влади приходять приходять релігійні націоналісти


Експерт: на Близькому Сході відбувається процес так званого «Великого сортування». Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:25 0:00

Експерт: на Близькому Сході відбувається процес так званого «Великого сортування». Відео

Громадянська війна в Сирії та швидке захоплення «Ісламською державою» території у Сирії та Іраку збентежили західних політиків.

За словами Джошуа Лендіса - один зі шляхів до розуміння подій у Сирії – це проведення паралелей з подіями 50-річної давнини у Центральній Європі.

"Під час Другої світової війни відбулись величезні зміни. Поляки становили 64% населення Польщі до Другої світової війни, а наприкінці її – 100%. 32% населення колишньої Чехословаччини становили етнічні меншини. Зараз їх немає", - говорить Джошуа Лендіс з Оклагомського університету.

Аналітик вважає, що процес так званого «Великого сортування» відбувається наразі на Близькому Сході, де бойовики з різних країн, об’єднані під прапором «Ісламської Держави», виселяють та вбивають християн, іудеїв та інші меншини, щоб отримати контроль над територією, де ті раніше проживали.

"На всьому Близькому Сході при кермі стоять світські лідери. Їх усувають від влади, а на їх місце приходять релігійні націоналісти", - вважає Джошуа Лендіс.

Він говорить, що Сполучені Штати зобов’язані допомогти Багдаду у боротьбі з Ісламською Державою, оскільки її зміцнення є наслідком вторгнення США до Іраку. Експерт радить втручатися менше, а не більше.

"Це заклик до розважливості, оскільки США не можуть контролювати цей регіон. Замість того, щоб озброювати різні групи, треба діяти навпаки – сприяти, щоб зброя до них не потрапляла. У цьому треба переконати і Прем’єр-міністр Фінляндії віддав свій будинок для потреб біженців. Відео. Чим більше зброї потраплятиме у регіон – тим кривавішими будуть громадянські війни", - вважає експерт.

Лендіс зазначає, що через події у Сирії дедалі більше студентів у США починають цікавитися близькосхідною історією, культурою та політикою для розуміння ворожнечі, яка триває у цьому регіоні.

Дивіться також: Прем’єр-міністр Фінляндії віддав свій будинок для потреб біженців. Відео

Прем’єр-міністр Фінляндії віддав свій будинок для потреб біженців. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:33 0:00

XS
SM
MD
LG