Спеціальні потреби

Марш пам'яті Майкла Брауна у Фергюсоні переріс у заворушення


Одну людину було серйозно поранено під час перестрілки між поліцією і демонстрантами в місті Фергюсоні, штат Міссурі, де в неділю ввечері відбулися нові заворушення, що почалися як мирні вуличні протести в пам'ять про вбитого торік чорношкірого підлітка, якого застрелив білий офіцер поліції.

Цілий шквал пострілів пролунав над містом, поки поліцейські намагалися розігнати демонстрантів, які перекрили рух транспорту та почали трощити вітрини магазинів на вулиці, що торік стала осередком заворушень у передмісті Сент-Луїса через загибель 18-річного Майкла Брауна.

Пізніше в неділю поліція повідомила, що стрілянина почалася з того, що дві групи агітаторів стали стріляти один в одного, після чого один з озброєних людей побіг через паркувальний майданчик і вступив у зіткнення з чотирма поліцейськими, що під'їхали до місця події в автомобілі без спеціального маркування.

Потім підозрюваний відкрив вогонь по поліцейській машині та був серйозно поранений під час гонитви й перестрілки з чотирма офіцерами, повідомляють у поліції.

Як розповів начальник поліції округу Сент-Луїс Джон Белмар, невідомого, імовірно, віком близько 25 років, госпіталізовано в критичному та нестабільному стані.

Розмовляючи з журналістами на прес-конференції в понеділок уранці, Белмар зазначив, що під час «вражаючої за масштабами перестрілки» було зроблено більш як 40 пострілів. «Це були злочинці, а не демонстранти, – сказав він про тих, хто стріляв. – Є невелика група людей, яка хоче зробити все можливе, щоб у нас не настав мир».

Як розповів Белмар, під час заворушень постраждали не менш як троє поліцейських: одному влучила в обличчя цеглина, яку кинули з натовпу, проти двох інших протестувальники застосували газові балончики.

Також на парковці неподалік напали та пограбували працівника місцевої новинної служби. Поліцейські повідомляють, що під час заворушень арештовано п'ятьох осіб.

Тим часом в понеділок вранці біля меморіалу на честь Брауна неподалік від місця його вбивства невідомі вистрелили з автомобіля в двох підлітків, однак рани виявилися безпечними.

Заходи з нагоди річниці вбивства Брауна почалися в неділю вдень. Організатори планували пройтися мирним маршем по всьому Фергюсону.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG