Спеціальні потреби

Дональд Трапм – пихатий актор чи серйозний політик?


Дональд Трамп, ексцентричний мультимільйонер, який бореться за президентську номінацію від Республіканської партії, збільшує відрив від інших 16-ти кандидатів. За два тижнів до перших теле-дебатів, Трамп прибув у ключовий штат Айову, в якому виборці першими голосують на Республіканських попередніх виборах - праймеріз - наступного року. Бізнесмен-політик продовжує реалізовувати досі виграшну стратегію - жорсткої критики своїх опонентів-однопартійців. В Айові другим за популярністю іде губернатор штату Вісконсин Скотт Вокер.

Керівництво Республіканської партії називає Трампа пихатим актором другого ешелону, який псує репутацію партії. Сам Трамп, не звертає увагу на критику і вже міряє себе у боротьбі з фаворитом серед демократів Гілларі Клінтон.

Колишня Держсекретар США також проводить ці дні у Айові. Відповідно до опитувань, жоден інший претендент від демократів поки не складає їй гідної конкуренції.

«У центрі моєї економічної політки – підняття доходів звичайних американців. Бо зараз люди працюють багато, але це не відображається на їхніх зарплатах», - звернулась до виборців Клінтон.

Найбільшою загрозою Клінтон, є вона сама, кажуть оглядачі. На зустрічах з виборцями їй, зокрема, доводиться виправдовуватися за скандал з приватним сервером, на який вона адресувала всю робочу електронну пошту, коли була в уряді Обами. Критики кажуть, це загрожувало національній безпеці США.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG