Спеціальні потреби

Бо Байден був «людиною з характером» - жалобна промова Барака Обами


Президент США Барак Обама підтримує Джозефа Байдена у церкві під час поховання його сина Бо Байдена, 6 червня 2015 року.
Президент США Барак Обама підтримує Джозефа Байдена у церкві під час поховання його сина Бо Байдена, 6 червня 2015 року.

У поховальній церемонії взяли участь близько 1000 людей, серед них - родина Президента США, Білл та Гіларі Клінтони, законодавці, представники Білого дому.

Барак Обама виступив із прощальною промовою під час поховання Бо Байдена, сина віце-президента США Джозефа Байдена.

«Ми прийшли розділити ваше горе. Але більш важливо, ми тут, бо ми любимо вас», - почав свій панегірик президент США, родина якого має дружні відносини з сім’єю віце-президента.

Обама назвав покійного «людиною характеру», яка поважала свою родину та свою країну. Президент висловив захоплення роботою покійного Бо Байдена: його службою в якості генерального прокурора штату Делавер, підтримкою мешканців рідного штату.

Президент нагадав, що Бо Байден свого часу відмовився від призначення генеральним прокурором, натомість вирішив чесно взяти участь у виборах на цю посаду.

«Після терактів 11 вересня Бо Байден вступив до Національної гвардії, бо вважав це своїм обов’язком. Він виконав свій обов’язок перед країною, відправився на службу в Ірак», - сказав президент США.

Обама у своїй промові чимало уваги приділив тому, що Бо Байден слідував прикладу свого батька, навчався в тому ж університеті, обрав ту ж професію – служити нації.

Церемонія поховання відбулась у суботу у місті Вілмінгтон, де Бо Байден служив генеральним прокурором штату Делавер. У поховальній церемонії у Римо-католицькій церкві святого Антонія з Падуї взяли участь близько тисячі людей, серед них - родина президента США, Білл та Гілларі Клінтони, чимало законодавців, представники Білого дому.

Музичний супровід поховання провів Кріс Мартін, соліст гурту Coldplay. Бо Байден був палким шанувальником музики цього колективу. Мартін безкоштовно запропонував свої послуги.

Старший син віце-президента США Джозефа Байдена помер 30 травня у лікарні внаслідок раку мозку, йому було 46 років. У нього залишились дружина Гейлі та діти Наталі та Гантер.

Дивіться також: Сенатори закликають Білий дім змінити політику стосовно України

Сенатори закликають уряд США змінити політику щодо України. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:34 0:00

  • 16x9 Image

    Ірина Матвійчук

    Журналістка, репортерка, редакторка вебсайту. Цікавлюсь соціальними темами та історією. Для потенційних сюжетів завжди шукаю захопливі історії про українців у США, маловідомі сторінки історії, про неймовірні долі людей та бізнесів. Приєдналася до команди Української служби Голосу Америки у 2014 році. Перед тим працювала в журналі National Geographic та на "Радіо Свобода". Люблю читати книжки, створила у США книжковий клуб Books-R-Us Ukrainian. Із задоволенням подорожую в країни/регіони, які є непопулярними для туристів. Одружена, маю доньку.  

XS
SM
MD
LG