Спеціальні потреби

Меркель радить не очікувати багато від переговорів про Україну в Берліні


Канцлер Німеччини Анґела Меркель сподівається, що завдяки новому раунду переговорів з Україною та Росією в Берліні вдасться нарешті припинити вогонь у Східній Україні, сказала вона в середу. Утім, Меркель застерегла, що не варто очікувати надто багато, беручи до уваги чергове загострення на фронті.

Берлін закликав сторони шукати політичне рішення, кажучи, що жодна з них не може перемогти військовими засобами.

За словами Меркель, метою зустрічі міністрів закордонних справ України, Росії, Франції та Німеччини було перенесення зустрічі керівників цих держав у столиці Казахстану Астані, яку було відкладено минулого тижня через поновлення бойових дій.

«Нам не потрібна ще одна зустріч президентів, яка не дасть результатів», – сказала Меркель на прес-коференції. – Тож я сподіваюся, що, можливо, сьогодні вдасться створити якісь структури. Але я не певна, не хочу марних сподівань. Очевидно, що припинення вогню – під дедалі більшою загрозою».

Переговори в Берліні, які мають початися в середу о 20.00 за місцевим часом біля аеропорту Теґель, стануть четвертою такою зустріччю, яка відбувається в Німеччині. Останній раунд закінчився спільною заявою, в якій ішлося, що сторони не готові до зустрічі на найвищому рівні в Астані, яка орієнтовно мала відбутися минулого четверга.

Після того, як Київ оголосив плани зібльшити свою армію на 68 000 осіб, міністр закордонних справ Німеччини сказав, що український уряд має право вживати заходи «для захисту суверенітету держави та своєї території».

«Однак ми впевнені, що ані сепаратисти, ані Українська держава можуть перемогти в цьому конфлікту військовими засобами, – додав речник Міністерства закордонних справ Німеччини Мартін Шефер. – Подіє лише політичне рішення, досягнуте внаслідок діалогу».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG