Спеціальні потреби

Обама хоче підвищити податки для найбагатших


Обама хоче підвищити податки для найбагатших

Президент США Барак Обама заявив, що підвищення податкових ставок для найбагатших американців і найбільших фінансових компаній сприятиме зміцненню середнього класу в США.

Пропозиції, викладені в прес-релізі Білого дому, найімовірніше, не буде схвалено контрольованим республіканцями Конгресом. Однак вони задають тон і наголошують відмінності в позиціях між республіканською та демократичною партіями перед початком політичних кампаній на президентських виборах, що відбудуться 2016 року.

Президент оголосить ці пропозиції у вівторок на Капітолійському пагорбі під час свого щорічного звернення до американського народу.

Барак Обама каже, що хоче бути впевненим у тому, що багаті чесно сплачують свою частку податків, для чого потрібно закрити «податкову діру» у вигляді трастових фондів, через які мільярди доларів щорічно уникають оподаткування.

Він також пропонує підвищити ставки оподаткування на доходи до 28%, нагадуючи, що такими вони були десятиліття тому, за консервативного республіканського президента Рональда Рейґана.

Президент також хоче, щоб найбільші фінансові фірми чесно сплачували свою частку податків, для чого він пропонує запровадити штрафи для тих, хто отримує великі прибутки від високих відсотків на кредити населенню.

І хоча лідери республіканців заявляють, що поділяють прагнення президента реформувати складний податковий закон США, вони вже не раз виступали проти більшості пропозицій, які президент представить у вівторок. Наприклад, більшість республіканців хочуть знизити або навіть скасувати податок на доходи, те саме стосується і податку на власність, який вони хочуть зменшити, а не збільшити.

Обама прагне, щоб гроші багатих громадян і фінансових фірм було вкладено в низку заходів, спрямованих на допомогу американському середньому класу. Серед таких заходів – триразове збільшення податкового кредиту для догляду за дитиною, внаслідок чого 5 100 000 сімей у США зможуть забезпечити необхідним доглядом 6 700 000 дітей, а від додаткового кредиту в 500 доларів для сімей, де працюють обоє батьків, виграють 24 мільйони сімей.

Президент також хоче забезпечити студентам дворічне безплатне навчання в державних коледжах.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG