Спеціальні потреби

Керрі поклав вінки до місць терактів в Парижі


Джон Керрі і Лоран Фабіус у Парижі
Джон Керрі і Лоран Фабіус у Парижі

Державний секретар США Джон Керрі поклав вінки до місць двох атак, скоєних ісламськими екстремістами минулого тижня в Парижі.

Глава американської дипломатії прибув до Франції, щоб засвідчити підтримку США у зв'язку з трагедією, яка забрала життя 17 людей.

Спочатку Керрі і міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус прибули до кошерного магазину в східному Парижі, де в протистоянні з захопленням заручників 9 січня загинули чотири людини. Тут вже можна було бачити кілька вінків, які стояли біля поліцейських барикад.

Після цього Керрі і Фабіус відвідали редакцію журналу Charlie Hebdo, де в результаті стрілянини 7 січня загинули 12 людей. Як і у магазині, поруч з поліцейськими барикадами було безліч вінків, квітів та інших предметів, що складали імпровізований меморіал жертвам.

Раніше Керрі зустрівся з президентом Франції Франсуа Олландом. Двоє політиків обнялися перед Єлисейським палацом, де проходили їх переговори.

Керрі сказав Олланду, що передає Франції «найщиріші співчуття американського народу», і що американці «поділяють біль і жах» від усього того, що пережив французький народ.

У розмові з Фабіусом Керрі висловив жаль, що не зміг взяти участь у недільному марші в Парижі через зобов'язання, пов'язані з візитами в Індію і Болгарію.

«Добре перебувати з вами. Нам потрібно багато про що поговорити», - додав він.

Адміністрація Обами визнала, що припустилася помилки, не надіславши представника вищого керівництва для участі в масовому антитерористичному марші в Парижі в неділю, на якому були присутні інші світові лідери. Французькі офіційні особи кажуть, що це була найбільша вулична демонстрація в історії країни.


Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG