Спеціальні потреби

Бортові самописці AirAsia відправили на вивчення до Джакарти


Індонезійські солдати показують бортовий самописець із записом переговорів пілотів з літака AirAsia, 13 січня 2015 р.
Індонезійські солдати показують бортовий самописець із записом переговорів пілотів з літака AirAsia, 13 січня 2015 р.

Індонезійські водолази підняли на поверхню моря обидва бортові самописці, або «чорні скриньки», з літака AirAsia, який минулого місяця упав у Яванське море, внаслідок чого загинули 162 людей.

Другий бортовий самописець із записом переговорів пілотів водолази підняли вранці у вівторок – через день після того, як було виявлено реєстратор даних польоту. Очікують, що після того, як обидва самописці проаналізують у Джакарті, стане більше відомо про причини падіння літака AirAsia 28 грудня.

Зараз слідчі вважають, що літак почав падати після того, як пілоти намагалися уникнути грози. Airbus зник з екранів радарів над Яванським морем на півдорозі від Сурабаї до Сингапуру.

На борту літака перебували 162 людей. Наразі знайдено 48 тіл.

Влада сподівається, що більшість з решти тіл буде знайдено після підняття кількох великих уламків літака, які виявили на морському дні.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG