Спеціальні потреби

Ознак зміни влади у Північній Кореї немає – радниця Обами


В Адміністрації Обами не бачать однозначних ознак зміни влади в Північній Кореї. Про це заявила Сьюзан Райс радниця президента США з питань національної безпеки.

«Звичайно, ми дуже пильно спостерігаємо за тим, що відбувається у Північній Кореї. Ми відстежуємо події у цій країні надзвичайно уважно. Поки що ми не побачили жодної ознаки зміни влади в Північній Кореї, яку ми вважали б однозначною. Але ми будемо продовжувати слідкувати», – сказала Райс.

Західні ЗМІ неодноразово звертали увагу на те, що очільник КНДР тривалий час не з'являвся на публіці. При цьому північнокорейські засоби масової інформації переважно замовчують питання про місце перебування керівника країни Кім Чен Ина.

Деякі оглядачі вказують, що відсутність Кім Чен Ина може бути спробою привернути увагу до КНДР у час, коли світова спільнота заклопотоана іншими подіями.

Від яблуні : Кім Чен Ин налякав сусідів ракетами
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:56 0:00
Direct link

Кім чен Ина, якому, як вважають, трохи більше 30 років, не бачили з 3-го вересня. Не було його і на відзначенні річниці заснування правлячої Робітничої партії Північної Кореї в п’ятницю. При цьому державні ЗМІ КНДР повідомили, що Кім Чен Ин «занедужав».

Відсутність Кім Чен Ина не вказує на якісь значні події у КНДР - вважає експерт з корейського питання, віце-президент організації "Корейське товариство" Стівен Норпер .

«Кім Чен Ин раніше вже був відсутній протягом тривалого часу, так само робили його батько та дід – не з’являлися перед пресою якийсь час», – вказує Норпер.

При цьому експерт припускає, що з Кімом справді могло щось статися.

За словами Норпера, аналітики, які пильно спостерігають за подіями у Північній Кореї, не знають, чи став Кім жертвою боротьби за владу, захворів або ж просто намагається відволікти на себе увагу світової спільноти, яка зараза зайнята подіями на Близькому Сході та в Україні.

Дивіться також : Молодий та гарячий : Кім Чен Ин непокоїть сусідів

Молодий та гарячий : Кім Чен Ин непокоїть сусідів
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:09 0:00

XS
SM
MD
LG