Спеціальні потреби

Друга людина в Америці захворіла на лихоманку Ебола


У аеропортах Сполучених Штатів, пасажири з країн західної Африки проходять обов'язкове медичне обстеження.

Особлива увага прикута до аеропорту в Нью-Йорку. У цьому місті живе найбільша у світі громада емігрантів з Ліберії - понад 8 тисяч осіб. Хоча ніхто з них поки не захворів на вірус Еболи, але вони розуміють небезпеку. У Ліберії хвороба досягла рівня епідемії. Більшість емігрантів з Ліберії оселяються у спальному районі Нью-Йорка - Кліфтоні. Ебола нині хвилює тут усіх.

«Ведуться дискусії: що призвело до спалаху вірусу. Хтось припускає, що Ебола потрапила у людський організм через споживання м’яса тварин з Демократичної Республіки Конго», - говорить пастор Філіп Севрейн.

Місцева влада каже, до цієї громади вірус не дійшов. Втім, місцевий бізнес відчуває паніку, адже більшість товарів імпортується з Західної Африки.

«Громада дуже переживає, особливо після того, як помер емігрант з Ліберії. Ми не хочемо, щоб на нас дивились і думали - обережно з ліберійцями. Втім, таке ставлення ми вже відчуваємо, поки що не всюди, але воно вже», - каже місцевий активіст Боббі Діґі.

Пастор Джеймс Бестмен телефонує в Ліберію щоденно:

«Вони помирають, вони хочуть звідти забратись. Жити там небезпечно. Ситуація всюди дуже критична. Молоді люди, немовлята, гинуть цілими родинами. Вони дивляться, як помирає вся родина по сусідству, намагаються переїхати, а безпечного місця там просто нема».

На прес-конференції в Нью-Йорку мер міста Білл Блазіо назвав вірус болючою кризою для всього світу:

«Це дуже болісний час. Настав час, щоб вся світова громада визнала, що це наша спільна проблема. І ми мусимо вирішити цю проблему рішучими діями. Країни світу повинні подолати проблему, коріння якої в Західній Африці».
Мер Блазіо додав, що Нью-Йорк готує план дій для будь-якого розвитку подій.

Другою жертвою вірусу Ебола в Америці стала медсестра госпіталю у Даласі, яка доглядала за першим враженим Еболою пацієнтом Томасом Данкеном. Хвору госпіталізовано, також під наглядом перебувають люди, з якими контактувала медсестра останніми днями.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG