Спеціальні потреби

Прем’єр-міністр Китаю відвідує Москву


Сторони мають підписати ряд угод в енергетичній, фінансовій та комунікаційній галузях.

До Москви з триденним візитом прибув прем’єр-міністр Китаю Лі Кецян. Він зустрінеться з главою російського уряду Дмитром Медведєвим та спікером верхньої палати російського парламенту. Планується підписання міжурядових угод, у тому числі травневої домовленості про природний газ на суму 400 мільярдів доларів.

Російський «Газпром» постачатиме до Китаю 38 мільярдів кубометрів газу, починаючи з 2019 року. Окрім того, прем'єри також підпишуть угоди в сфері ядерної енергетики, фінансовій та зв’язку. Банки обох двох країн сподіваємося підписати угоди з використання юаню та рубля в торговельних операціях.

Напередодні Лі Кецян побував у Німеччині, де мав зустріч з канцлером Анґелою Меркель. Наступного тижня Лі Кецян та Володимир Путін будуть присутніми на саміті АСЄМ в Мілані.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG