Спеціальні потреби

Протестувальники у Гонконгу погодились розібрати барикади біля урядових будівель


Окупація фінансового району міста продовжується.

Учасники демократичних протестів у Гонконгу погодились розібрати деякі барикади у центрі міста, де розташовані урядові будівлі, за добу до того, коли витікає крайній термін, наданий їм владою.

Масові протести за право вільно обирати свого лідера у 2017 році тривають у місті вже понад тиждень. У них беруть участь десятки тисяч людей, багато з них – студенти.

Через протести призупинилась фінансове життя цього світового фінансового центра. Між правоохоронцями і прихильниками Китаю з однієї сторони та активістами за демократичні права постійно відбуваються сутички. Влада міста у суботу попередила – буде зроблене все необхідне, щоб урядовці розпочали свою роботу безперешкодно все цього тижня. Ввечері в суботу лідери активістів погодились на новий раунд переговорів з владою за умов, що уряд надасть гарантії безпеки для протестувальників. Лідери студентів пообіцяли, що дозволять урядовцям повернутися на роботу, але окупацію фінансового району міста не припинять.

Активісти вимагають відставки нинішнього керівника регіону Лян Чжен Їна. Вони також хочуть, щоб Пекін відкликав закон, який вимагає затвердження Китаєм кандидатів на Виборах у Гонконгу у 2017 році.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG