Спеціальні потреби

Яценюк представив український "План Маршалла"


Яценюк: ми не благаємо про гроші
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:26 0:00

Яценюк: ми не благаємо про гроші

Прем’єр-міністр Україні Арсеній Яценюк виступив не лише під час дебатів на Генеральній Асамблеї, але й провів ряд важливих зустрічей.

​Під час спілкування з членами Ради з міжнародних відносин, яка вважається однією з найвпливовіших приватних організацій у США, прем’єр-міністр Яценюк говорив про поточу політичну ситуацію в Україні, вступ до НАТО, санкції проти Росії та економіку – від газового питання до інвестицій.

"Що нам треба… нам потрібна додаткова підтримка у військовому тренуванні, радниках, зброї оборонного характеру... Наша ідея - разом зі США - ми можемо запустити низку спільних бізнес-проектів. Ми не благаємо про гроші. Разом ми можемо заробити гроші. Разом ми можемо мати спільний бізнес: в енергетичному та сільськогосподарському секторах. Ми розуміємо, нам треба встановити мир в Україні. У нас є величезні можливості, величезні ресурси. Якщо ми разом розпочнемо спільні економічні проекти зі США – це буде надзвичайно важливо і дуже допоможе моїй країні", - заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Прем’єр-міністр заявив, що для успішності україно-американських проектів необхідно провести ряд реформ. Уряд вже прийняв проект з відновлення України, де покроково описано, що саме потрібно робити, щоб країна стала економічно і фінансово сильною.

"З нашими західними партнерами треба розмовляти простою та зрозумілою ним мовою. Не на тисячу сторінок, а конкретні речі: от що було зроблено, от що необхідно зробити. Що треба зробити для відновлення територіальної цілісності, з відновлення безпеки, у виконанні угоди з Євросоюзом, в реабілітації наших солдатів, ветеранів і учасників АТО, відновленні Донбасу, децентралізації влади, в новій податковій системі, у боротьбі з корупцією, як прожити зиму. Це ті цілі і шляхи їх досягнення", - заявив Яценюк.

Міжнародні інститути мають план співпраці з Україною. Якби Київ не проводив реформи, як того вимагають ЄБРР, МВФ та інші установи – фінансування було б припинено, - додав прем’єр-міністр.

На зустрічі з бізнес колами США, яке відбулося за сприяння американсько-української ділової ради в Українському інституті Америки в Нью-Йорку, українська делегація переконувала бізнесменів США у доцільності вкладання грошей в Україну. Результати зустрічі Арсеній Яценюк прокоментував так:

"Самим треба собі допомагати. Тому перше питання – це стабілізація ситуації на Сході, друге – це треба пройти вибори. Третє – треба зробити, що викладено у нашому плані. Це природньо, що люди хочуть вкладати в економіку, яка має стабільну безпекову та політичну ситуацію. Звичайно, що піднімалося основне питання – це корупція і сподіваюсь, що парламент таки проголосує за пакет законів, які булі розроблені урядом і внесені президентом по створенню антикорупційного бюро. Це ключове завдання зараз побороти реальну корупцію в Україні. Їх турбує безпека і їх турбують вибори".

"Зустріч була не так про загальні розмови, бо вже достатньо загальних розмов. Зустріч була з специфічними планами, корпораціями, про специфічні пробелеми. Про проблеми оподаткування в Україні, проблеми корупції проблеми щодо прозорості та іншими. Я думаю, що зустріч була дуже плідною. Яценюк відповів на всі питання. Сподіваємося, що ці проблеми можуть будти розв’язані швидко", - заявиви громадський діяч Ігор Казак.

До кінця цього року Київ також планує подати судові позови до міжнародних судів проти Росії, отримати статус головного союзника США поза НАТО, поглибити роботу з європейськими структурами на різних рівнях, підготувати пакет реформ, спрямованих на зменшення держапарату, реформування судової системи України, децентралізації влади та впровадження нової податкової системи.

Дивіться також: Кремль потрапив у залежність від Китаю, не знає чого чекати - експерт

Кремль потрапив у залежність від Китаю, не знає чого чекати - експерт
please wait

No media source currently available

0:00 0:21:41 0:00

XS
SM
MD
LG