Спеціальні потреби

Велика сімка пообіцяла допомогу Україні і слідкуватиме за діями Росії


Санкції проти Росії можуть посилити у випадку ворожих дій з боку Москви та невиконання нею Мінських угод. Про це йдеться у заяві Великої сімки поширеній Державним департаментом США.

"Ми єдині в очікуванні, що ця криза буде вирішена з повагою до міжнародних правових норм, суверенітету України, територіальної цілісності та незалежності. Протягом останніх тижнів, ми запровадили додаткові скоординовані санкції проти Росії. Санкції не є самоціллю; їх можна послабити, коли Росія виконає свої забов'язання щодо припинення вогню та Мінських угод та виявить повагу до суверенітету України. У випадку ворожих дій, ми зберігаємо готовність далі посилювати покарання Росії за невиконання", - йдеться у заяві Великої сімки.

Документ відзначає, що взимку на Україну чекають економічні та соціальні виклики.

"Ми беремо на себе забов'язання допомоги Україні відновитись від цього потужного економічного спаду та відбудувати її економіку. З цією метою ми будемо тісно співпрацювати та координувати дії з іншими донорами та міжнародними фінансовими інститутами".

Велика сімка також закликала Київ "продовжувати необхідні реформи у сферах політики, економіки та верховенства права".

Про "уповільнену бомбу", яка загрожує Росії розповіли демографи
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:03 0:00

"Ми віримо, що ранні парламентські вибори будуть вільними, чесними та відповідатимуть міжнародним стандартам", - йдеться у заяві.

Спільна заява міністрів закордонних справ Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії, США та ЄС називає Мінські угоди важливим кроком до життєздатного, погодженого усіма сторонами припинення вогню, забезпечення цілісності російсько-українського кордону та повернення миру та стабільності до Cхідної України.

Заява звертає увагу, що запорукою цього стане створення зони зі "спеціальним статусом", у якій діятиме сильне місцеве самоврядування відповідно до законів України.

"Угода про припинення вогню дає важливу нагоду знайти стійке політичне рішення конфлікту у повній повазі до суверенітету та територіальної цілісності України", - йдеться у заяві.

Війна в Україні триватиме до повного виснаження - експерт
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:05 0:00

Велика сімка закликала Росію негайно виконати взяті на себе забов'язання відповідно до Мінської угоди та вивести з території України війська, озброєння та техніку; забезпечити цілісність міжнародновизнаних кордонів між двома країнами під наглядом ОБСЄ та гарантувати звільнення заручників.

"Росія також має гарантувати, що всі забов'язання відповідно до Мінської угоди буде виконано і політичний процес в Україні продовжиться", - йдеться у документі.

Велика сімка також відзначила : зусилля уряду України спрямовані на виконання Мінської угоди, роль ОБСЄ у деескалації кризи; ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та Поглибленої та всеосяжної угоди про вільну торгівлю.

Заява Великої сімки також засудила "незаконну спробу Росії анексувати Крим" та збиття літака Малайзійських авіаліній 17-го липня 2014-го року.

Дивіться також : Як підтримувати Порошенка Захід визначиться після виборів - експерти

Як підтримувати Порошенка Захід визначиться після виборів - експерти
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:31 0:00

Відео - найголовніше

США: Дайджест головних подій тижня. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
XS
SM
MD
LG