Спеціальні потреби

Ймовірний час вторгнення Росії - наступні 6 тижнів - військовий експерт


Система організації армії Росії обумовлює вірогідність того, що у наступні 6 тижнів безпека вторгнення Росії в Україну буде найвищою. Про це йдеться у дописі у аналітичному блозі "The XX Comittee" упорядником якого є Джон Шиндлер, професор Коледжу військово-морських сил США.

"Відповідно до законів Росії, призовники не можуть бути відправлені до зони бойових дій без принаймні 6-місячної підготовки, але за цей можна підготувати лише бійця невисокого рівня. Цикли військового призову припадають на весну та осінь через що Росія має досить вузьке вікно для початку військової кампанії. : набір зроблений на весні 2014-го року ще не готовий, а набір від осені 2013-го вже чекає "дембеля".
"З огляду на реально наявних підготовлених військових, я б пішов на вторгнення з кінця серпня до раннього вересня. Це дозволило б якнайкраще використати наявних призовників. І саме на цей часовий період припадають регулярні військові вчення у Росії", - йдеться у дописі.
На думку автора, російська війська на кордоні України насправді не мають того стану боєготовності на який розраховує Москва.

"Ефективності російських сухопутних військ та ВДВ заважають реальні проблеми з кадрами. Вирішити цю проблему мав перехід на контрактну форму служби та зміни у сержантському складі. Ці зміни були частиною реформ "Нового облика" у 2008-2009-му рр, але від них кілька разів відмовлялись через нестачу кваліфікованих новобранців. І ВДВ і сухопутні війська намагались вирішити цю проблему через перехід до постійно готових батальйонів (батальйонів, а не бригад), але навіть це дається не легко", - йдеться у дописі.

За таких умов, на думку автора, єдиною досяжною метою для Росії в Україні є створення зони замороженого конфлікту на сході.
Дивіться також : НАТО не відправить до України війська - генсен Альянсу
НАТО не відправить до України війська - генсен Альянсу
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:56 0:00

XS
SM
MD
LG