Спеціальні потреби

Звільнити "російський Київ" закликали на мітингу у Москві


Фото з архіву! Російський ідеолог Дугін та голова ДНР Пушилін у Москві.
Фото з архіву! Російський ідеолог Дугін та голова ДНР Пушилін у Москві.

У Москві мітинг під гаслами введення російських військ в Україну зібрав до тисячі осіб. Про це на своїй сторінці у Twitter повідомляє фотожурналіст російської "Нової газети" Євген Фельдман. За словами журналіста, на узгодженій із владою Москви акції не було "пригнаних людей".

Фельдман відзначає, що лідери російських націоналістів, які виступили перед мітингом закликали до формування бригад добровольців для відправки на Донбас та вимагали у Путіна введення війск до України. Також організатори збирали "пожертви" на діяльність ДНР та ЛНР.

Серед іншого зі сцени заявили про необхідність визволення "російського Києва" - пише Євген Фелдьман.

Як відомо, очільниками сепаратистських угрупувань ДНР та ЛНР, є громадяни Росії. Державний департамент США та міністерство оборони також навели докази систематичних поставок Росією зброї сепаратистам та обстрілів позицій українських військових з території РФ.

При цьому самі сепаратисти активно поширюють інформацію про присутність у складі українських військових частин громадян іноземних країн. Так, минлого тижня "міністр оборони" ДНР Ігор Стрєлков заявляв, про наявність серед убитих терористами "найманців негроїдної раси". Раніше українські ЗМІ повідомляли про викрадення бойовиками на сході України кількох африканських студентів.

Численні твердження сепаратистів про присутність на сході України "американських найманців" також було спростовано військовою компанією "Академі".

Уряд Росії не реагує на злочинну роль російських громадян у кризі на Сході Україні. Водночас МЗС Росії регулярно звертається до урядів Західних країн з приводу буцімто присутності їх громадян у складі українських військових частин.

Дивіться також : Росія стала лідером анти-західного світу - Маша Ґессен

Росія стала лідером анти-західного світу - Маша Ґессен
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:45 0:00

XS
SM
MD
LG