Спеціальні потреби

Росія звинуватила США в підштовхуванні України до конфронтації


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

За словами Сергія Лаврова, шанси на вирішення української кризи були б більші без участі Сполучених Штатів.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров звинуватив Сполучені Штати в заохоченні України в її конфронтації з Москвою.

У телевізійному інтерв'ю в суботу Лавров заявив, що «наші американські колеги все ще воліють підштовхувати українську владу на шлях конфронтації».

За словами Лаврова, шанси на врегулювання української кризи були б вищими, якби переговори проходили лише за участю Росії та її європейських партнерів.

У п'ятницю президент України Петро Порошенко продовжив на три дні перемир'я з проросійськими сепаратистами. Деякі з сепаратистів заявили, що будуть дотримуватися перемир'я, якщо це буде робити українська армія.

До заяви Порошенка про перемир'я, за словами української влади, чотири українські солдати було вбиті та ще кілька отримали поранення в результаті нападу сепаратистів на Краматорськ в східній частині Донецької області.

Спершу домовленість про припинення вогню між українськими урядовими військами і проросійськими сепаратистами повинна була діяти до вечора п'ятниці.

Сполучені Штати і Євросоюз вважають, що Москва постачає сепаратистам зброю, провіант та військові кадри, щоб кризова ситуація у Східній Україні не була вирішена.

Нагадаємо, у сепаратистів в останні кілька тижнів з'явилося важке озброєння: протитанкові гранатомети, ракети класу «земля-повітря» і кілька танків.

Дивіться також: Сепаратизм нав'язано Росією - Порошенко

Сепаратизм нав'язано Росією - Порошенко
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:14 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG