Спеціальні потреби

Мусульмани світу відзначають Рамадан


Мусульмани вважають, що сам під час цього місяця, Бог відкрив святий Коран пророку Мухаммеду.

Цієї суботи мусульмани розпочинають відзначати священний місяць Рамадан. Вони вважають, що сам під час цього місяця, Бог явив святий Коран пророку Мухаммеду.

Під час Рамадану мусульмани утримуються від їжі та пиття упродовж дня, аж поки не настане ніч.

Президент США Барак Обама висловив "найкращі побажання" мусульманській громаді в країні та за кордоном. Він сказав, що з нетерпінням чекає можливості запросити американських мусульман до Білого дому на іфтар - вечеря, яка відбувається після заходу сонця.

Рамадан цього року збігається з чемпіонатом світу з футболу. Десятки мусульманських гравців беруть участь у мундіалі. Вони стикаються з проблемою зневоднення організму та отримуванням їжі до заходу сонця.

Головний лікар ФІФА заявив що, якщо гравці слідують Рамадану "відповідним чином", то негативний вплив на їхні фізичні можливості буде відсутній.

Мусульмани також можуть попросити про звільнення від посту під час Рамадану.

Деякі мусульманські спортсмени отримали дозволи не слідувати посту від своїх релігійних лідерів під час проведення Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні.

Початок Рамадану можна визначити неозброєним оком: на небі має з'явитися півмісяць. У Сполучених Штатах та південній Канаді священний місяць почнеться у неділю 29 червня.

Дивіться також: Лобіст Тимошенко у США : Конфлікт в Україні надовго

Лобіст Тимошенко у США : Конфлікт в Україні надовго
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:05 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG