Спеціальні потреби

Експерти: вибори у Європі призведуть до розвалу ЄС


Експерти: Вибори у Європі призведуть до розвалу ЄС
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:53 0:00

Вибори у Європі призведуть до розвалу ЄС

У Європейському парламенті працюватиме велика група законодавців, які закликають до розвалу Євро Союзу.

Національний фронт Франції привабив кожного четвертого француза, що взяв участь у голосуванні.

Лідер цієї крайньоправої партії пояснює свій успіх небажанням французів підкорятися наказам з поза меж країни.

"Метою наших представників буде блокувати усі шкідливі постанови, тобто захищати інтереси Франції та її народу", - говорить Марін Лі Пен, президент Національного фронту Франції.

Прихильники Національного фронту стверджують, що антиімміграційна риторика його членів на початку формування партії, пом’якшилась. Однак, іммігрантів це не заспокоює.

"Крайньоправі несуть небезпеку. Ультраправі не змінюються, вони залишаються такими, якими й були", - вважає імігрант Могад Саїд Елуаш.

Політики на зразок Національного фронту Франції, пов’язують занепокоєння громадян посиленням потоку іммігрантів з погіршенням економіки, кажуть європейські аналітики.

"Проблема частково в економіці. Адже звужується ринок праці, і відповідно зростає конкуренція. Зменшуються соціальні програми. Вину покладають на іммігрантів-конкурентів", - говорить аналітик Андреа Мамоне.

24 делегати Національного фронту Франції, які представлятимуть свою країну у Брюсселі, знайдуть там чимало друзів. У Великобританії найбільше голосів набрала Партія Незалежності, що виступає за відокремлення від ЄС. Її представники займуть у Європарламенті третину з 73 трьох місць, що виділено британцям. Лідер партії обіцяє повторити успіх на внутрішніх виборах та організувати референдум щодо членства Великобританії в ЄС.

"Я обіцяю вам – якщо ви думаєте, що це наша межа, ви ще нічого не бачили", - заявив британський політик Найджел Фараж.

У Греції теж перемогли противники ЄС, крайньо-ліва партія Сиріза. Місцеві виборці незадоволені нав’язаними Брюсселем скороченнями державних видатків. Загалом експерти констатують втрату популярності провідними європейськими партіями. Європарламенті третину з 73 трьох місць, що виділено британцям. Лідер партії обіцяє повторити успіх на внутрішніх виборах та організувати референдум щодо членства Великобританії в ЄС.

"Люди незадоволені і запитують, чому німецькі політики кажуть нам, що і як робити? В чому тут демократія", - сказав аналітик Андре Маммоне.

Однак, в самій Німеччині перемогла християнська демократична партія Ангели Меркель. Канцлер висловила розчарування великою кількістю голосів за партії крайніх поглядів і закликала повернути довіру виборців. Європарламенті третину з 73 трьох місць, що виділено британцям. Лідер партії обіцяє повторити успіх на внутрішніх виборах та організувати референдум щодо членства Великобританії в ЄС.

"Найкращий спосіб це зробити - працювати над підвищення конкурентоздатності, над зростанням економіки та створенням нових робочих місць", - заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Саме над цим пообіцяв працювати президент Італії, яка перебирає на себе президентство ЄС в липні цього року. В Італії, як і в Німеччині, на виборах до Європарламенту впевнено перемогли прихильники Євросоюзу. Європарламенті третину з 73 трьох місць, що виділено британцям. Лідер партії обіцяє повторити успіх на внутрішніх виборах та організувати референдум щодо членства Великобританії в ЄС.

Дивіться також: Фінансування виборів у США під загрозою корупції
Фінансування виборів у США під загрозою корупції
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:29 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG