Спеціальні потреби

Експерт порівняв Путіна із творцем монстра Франкенштейна


Сліди бою у Донецьку
Сліди бою у Донецьку
Західні експерти намагаються розібратись у перспективах нового президента України, розвитку АТО на сході України та мірі відповідальності Путіна за невпинні кровопролиття на українській землі.

Британський аналітик, письменник Бен Джуда вважає, що у Порошенка та Путіна дружби не вийде. Причина у тому, що Порошенко уособлює все, що Путін не любить.

"Порошенко належить до людей, яких Путін зневажає та звинувачує у бідах України : буцімто, він сварливий олігарх та уособлення провалу Помаранчевої революції".

Що би Путін не думав про Порошенка, а підтримувані Москвою сепаратисти на Сході - можливо вже і не слухаються господаря Кремля. Таке припущення робить Строуб Талботт - президент впливового аналітичного центру "Інститут Брукінґса".

"Битва за Донецький аеропорт показує, яку небезпеку витворив Путін, підтримавши сепаратистів. Доктор Франкенштейн не міг цілком контролювати своє творіння", - пише Талботт.

У кровопролитті в Донецьку експерт бачить риси минулих військових операцій Росії.

"Битва у Донецьку нагадує захоплення росіянами аеропорту у Приштині наприкінці війни у Косові, яке поставило під загрозу мир у Сербії та створило ризик зіткнення Росії та НАТО", - відзначає Талботт.

Про інші "російські паралелі" у подіях на сході України говорить Марк Галеотті, професор Нью-Йоркського університету.

"Заява Порошенко, що східну Україну можна замирити за "кілька годин" до болю нагадує похвальбу міністра оборони Росії Грачова перед 1-ю Чеченською війною, яка обернулась для Росії не надто добре", - твітує експерт.

Нарешті Улі Шпек, дослідник європейського Центру Карнеґі резюмує усі суперечки про моральний бік АТО двома реченнями :

"Ось вона відмінність між могутньою та безсилою державою. На думку європейців, Росії можна воювати із сепаратистами, а Україні ні".

Дивіться також : "США працюватимуть з тим президентом України, якого оберуть 25 травня" - Джон Гербст
"США працюватимуть з тим президентом України, якого оберуть 25 травня" - Джон Гербст
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:15 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG