Спеціальні потреби

Україна може стати Кремнієвою Долиною Європи


Україна може стати Кремнієвою Долиною Європи
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:32 0:00

Україна може стати Кремнієвою Долиною Європи

На сьогодні, світовий ІТ-ринок оцінюється у майже 300 мільярдів доларів. Українська частка становить лише близько піввідсотка – 1.5 мільярди доларів. Україна позиціонуватиме себе, як найкраще місце у світі для аутсорсингу та клаудсорсингу – про це говорили на зустрічі, яка відбулася в українському посольстві в Вашингтоні. Київ закликав американські ІТ-компанії перенести свій бізнес з Росії до України.

"Ми впевнені, що в американських компаній, які працюють в Росії, є чудова нагода перенести свій бізнес до кращого місця з дружнім середовищем, прозорими правилами та європейським майбутнім", - заявив посол України в США Олександр Моцик.

В Україні вже працюють провідні американські компанії: IBM, Dell, Google, Intel, СitiBank, Pepsico та інші. Український ІТ-ринок також приваблює інвесторів своїми можливостями. На сьогодні країна входить в першу п‘ятірку країн, які вважаються найкращими у світі для IT аутсорсингу.

"Ми дивимося на ринок з точки зору людського ресурсу. Ми експортуємо ІТ-послуги з України, але у нас також є клієнти і в Україні. Хоча український ринок ще не дуже розвинений, однак ми бачимо підтримку нового уряду і талант українських ІТ-спеціалістів робить цей ринок дуже привабливим", - сказав Вейн Граббс з “Глобал Лоджик”.

За висновками спеціалістів, Україна має усі шанси стати провідною країною на ринку аутсорсингу. Українська школа одна з найсильніших у світі. Наявність висококваліфіковнаих спеціалістів у ІТ-сфері допоможе Україні створити робити нові робочі місця та прискорить ріст економіки.

"Ви знаєте, економіка й до вигнання Януковича не була у гарному стані. Зараз, зважаючи економічну війну, оголошену Росією, необхідно якнайшвидше модернізувати економіку Україну і забезпечити роботою людей", - впевнений Олександр Конаніхін з “Трансперент Бізнес”.

Експерти вважають, що українці мають шанс залучити інвесторів та стати провідними гравцями на ринку ІТ-аутсорсингу.

Дивіться також: Росія змінює баланс у Європі
Керрі : Росія змінює баланс у Європі
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:34 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG