Спеціальні потреби

Білий дім може оголосити санкції вже у понеділок і знає, де гроші Путіна - ЗМІ


Вже у понеділок адміністрація Барака Обами може оголосити нові санкції проти Росії. Серед іншого вони можуть бути спрямовані і проти особистих фінансистів Путіна. Про це на сторінках "The New-York Times" пише Пітер Бейкер.

"Адміністрація Обами надсилає сигнал, що вона здогадується, де лідер Росії береже свої статки і зрештою він прямо, чи опосередковано може потрапити під дію санкцій", - пише автор.

На думку Пітера Бейкера, санкції можуть торкнутись Ігоря Сечіна ("Роснефть") та Олексія Міллера ("Газпром").

Стаття цитує, колишнього радника Джорджа Буша з питань контртероризму Хуана Зарате (Juan C. Zarate), який був одним з першопроходців у галузі фінансової протидії тероризму шляхом блокування рахунків терористів.

“Такий крок міг би дати чіткий сигнал - що ми готові до двобою і більше не ходимо навколо", - відзначив Зарате.

"Деякі люди у адміністрації Обами раніше вже виступали за оприлюднення інформації, яку США мають щодо статків Путіна, щоб показати росіянам його справжнє обличчя. Втім ця пропозиція зустрічає спротив у Білому домі", - пише Бейкер.

Автор також відзначає, що окремі законодавці у Конгресі ведуть розмови про ухвалення законів, які б примусили уряд США оприлюднити його орієнтовну оцінку статків Путіна.


Дивіться також : Сенатори вимагають нові санкції проти Росії
Сенатори вимагають нові санкції проти Росії
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:52 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG