Спеціальні потреби

Керрі запропонував Росії брати участь в реформі Конституції України


Державний секретар США вважає, що Росія має підтримати зусилля України спрямовані на децентралізацію через конституційну реформу.

В ході телефонної розмови, яка відбулась у неділю між Державним секретарем США Джоном Керрі та головою МЗС Росії Сергієм Лавровим, Керрі закликав Росію "підтримати зусилля українців спрямовані на розподіл влади, децентралізацію через процес конституційної реформи". Про це повідомляє офіційний Twitter Державного департаменту.

Повідомляється, що в ході розмови Керрі також повторив, що США не визнають результати референдуму у Криму.
Між тим, відповідно до повідомлення МЗС Росії, у телефонній розмові із Керрі, Лавров звернув увагу на "провокації ультранаціоналістичних сил у південно-східних регіонах".

"Лавров закликав використати вплив США на нинішню київську владу, щоб примусити її до дієвих заходів по зупинці масового беззаконня та свавілля щодо російськомовного населення, наших співвітчизників, всіх українських громадян, яких переслідують за інакодумство", - йдеться у повідомленні МЗС Росії.



Щойно видання NewsRu опублікувало документ, який буцімто представляє пропозиції Росії до США з приводу врегулювання ситуації в Україні.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG