Спеціальні потреби

Україні потрібно дати гроші; ЄС висуває забагато вимог до партнерів - конгресмен Енґель


ЄС висуває забагато вимог до партнерів - конгресмен Енґель
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:51 0:00

Конгресмен-демократ, Еліот Енґель

Американські законодавці постійно коментують на ситуацію в Україні. У своєму Twitter сенатор-республіканець Маккейн ділиться тривогою з приводу дій Росії у Криму. Стриманість у Криму радить і Києву і Москві - сенатор-демократ Кріс Мерфі. Політик, який у грудні разом з Маккейном побував у Києві оприлюднив заяву. Мерфі говорить, що спільно з іншими законодавцями США працює на підготовкою пакету фінансової та технічної допомогти з боку США новому українському уряду. Він закликає уряд братись за реформи, а українських промисловців - подумати, як вони можуть посприяти стабілізації економіки.

Про необхідність фінансової допомоги Україні та підтримки територіальної цілісності держави вчора "Голосу Америки" розповів конгресмен демократ Еліот Енґель.

"Я думаю, що Росія має ретельно подумати перш ніж зважуватися на будь-яке втручання в Україну. Я думаю, що це була би величезна помилка з боку Росії. І вважаю, що США відреагують дуже негативно, якщо таке втручання відбудеться", - говорить конгресмен.

"Вважаю, що США та наші європейські союзники і у НАТО і в ЄС можуть дуже потужно заявити, що ми підтримуємо те, чого прагнуть люди - а вони прагнуть свободи - і застерегти Росію, щоб вона трималась подалі і навіть не намагалась вести себе безвідповідально", - каже законодавець.

Енґель наголошує, що У США розуміють, що Україні необхідна негайна та вагома фінансова допомога. Зволікати з нею, чи встановлювати надто багато умов її надання – на його думку – не можна.

"Я вважаю, що Україні треба допомогти фінансово. Це одна із складностей. Коли Путін запропонував 15 мільярдів доларів, ЄС було дуже складно зробити контр-пропозицію. Думаю, що ЄС варто бути обережними. Іноді ЄС висуває багато передумов, які треба виконати перш ніж країну розглянуть у якості партнера. Натомість, Росія видає гроші, намагаючись просто підкупати країни, щоб вони приєднались до її Митного союзу".

Хай там що, людям потрібна робота та справна економіка
"Думаю, що ЄС за підтримки США мають надати Україні значну фінансову допомогу, різноманітну поміч. Я думаю, що ми маємо спробувати допомогти Україні отримати доступ до різноманітних світових фінансових інститутів, і допомогти Україні з її економікою. Бо хай там що, людям потрібна робота та справна економіка. І очевидно, що українська економіка не створює робочі місця і не працює як треба. Думаю, що це одна з причин, через яку людям обрид режим Януковича - люди не бачили , щоб він про них турбувався, чи допомогав їм", - каже конгресмен.

Енґель вважає – те, що відбувається в Ураїні визначить долю країни на багато років уперед, тож США мають допомогти українцям захистити свій вибір.

"Те що відбуватиметься у кілька наступних днів, місяців та років визначить те, у якому напрямку рухатиметься Україна у наступні 10, 20, 40 років , чи навіть більше. І я думаю, що більшість народу України - з огляду на демонстрації, які ми бачили - прагнуть на Захід, а не назад на Схід".


  • 16x9 Image

    Тетяна Ворожко

    Головна виконавча редакторка Української служби Голосу Америки, журналістка. Висвітлюю політику, відносини України-США, соціальні питання, але найбільш люблю розповісти гарну людську історію. Роблю включення із місця подій, записую інтерв’ю, пишу аналітичні статті, запускаю нові проєкти. Авторка двох книг та двох документальних фільмів. 

  • 16x9 Image

    Олексій Кузьменко

    Журналіст, синхронний перекладач у команді Української служби. Власник низки музичних інструментів, на яких не вмію грати.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG