Спеціальні потреби

"Нестабільність України не лякає Росію, головне - не пустити її на Захід", - експерт


Нестабільна Україна не суперечить інтересам Росії - експерт
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:30 0:00

Нестабільна Україна не суперечить інтересам Росії - експерт.

Метью Камінські, член редакційної ради «Волл-стріт Джорнал» переконаний, що нестабільність України не суперечить національним інтересам Росії.

«Люди, які ідуть до влади в Україні – ідуть туди не для того, щоб зробити країну кращою, чи служити народу. Вони накопичують гроші і вплив, аж поки українцям не уривається терпець і вони починають протестувати. Перепрошую, що так спрощую, але думаю, що ми бачимо повторення цієї формули останні 20 років».

Надія Дюк, віце-президент «Національного Фонду на підтримку демократії» з ходу видає своє бачення внутрішніх механізмів української політики, які раз за разом приводять до кризи.

Редактор «Української Правди» Сергій Лещенко розповідає про боротьбу з корупцією корупцією в Україні. Прогнозує - бойові настрої в Українській політиці надовго, чим би не закінчився Майдан.

«Протестувальникам хочеться відчувати себе хоробрими. Процес мілітаризації українських протестів почався, і просто відімкнути його не можна», - говорить Сергій Лещенко.

Повалені Ленін, і Азаров, який комфортно переселився у Австрію – не значні проміжні досягнення Євромайдану. Учасники круглого столу говорять про позитив – вже змінився характер взаємодії опозиційних партій з українцями.

"Без резолюцій США було би ще гірше" - активіст
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:28 0:00
«Досі політичні партії в Україні будувалися згори-вниз. Тепер політичні лідери на Майдані зі шкури пнуться, щоб встигати за людьми, які власне і дають їм мандат, легітимізують їх існування», - каже Надія Дюк.

Чи на довго такі зміни, чи переживуть вони Майдан – покаже розвиток подій. Він багато у чому, залежить від людини, прогнозувати дії якої у Вашингтоні не беруться.

«Він зробив чимало дурниць. Якою буде наступна? Якщо буде більше насильства – а це дуже ймовірно – то значить Янукович таки лишається з Росією та наближеними до нього олігархами», - говорить Метью Камінські, член редакційної ради «Волл-стріт Джорнал».

Інший потужний та непрогнозований фактор – Росія.

Янукович піде на примирення, бо народ сильний - Філарет
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:14 0:00
"Росіяни здатні на набагато більше, ніж вже зробили. Вони можуть легко зруйнувати банківську систему України. Можуть відрізати газ – але це Україна переживе. Росія ще взагалі нічого не починала у Криму. Подивіться на це очима Путіна. У Грузії у них все вийшло добре".

"Трошки переділили країну, трошки дестабілізували. У Молдові теж. Я думаю, що нестабільність України не несе загрози національним інтересам Росії. Головне для них - саму Україну не пустити на Захід", - каже Камінські.

Метью Камінські каже – правий екс-президент Грузії Саакашвілі, який бачить в Україні гео-політичну війну. Шкода, що у Брюсселі та Вашингтоні цього не бачать.

"Без відставки Януковича криза не вирішиться"
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:45 0:00
«Що зробили США? Припинили дію 12 віз. Кажуть, що розглядають санкції, але не кажуть, хто під них може підпасти, за яких умов їх буде запроваджено. Мали би відвертіше казати, пане Ахметов! Ми знаємо де ваші гроші і можемо зробити так, що дістатись до них вам буде важко. А європейці взагалі нічого не зробили, вони навіть не готуються до санкцій. Ситуація дещо покращилась після Мюнхенської конференції і все ж конкретики нема».

Хай як розвиватиметься ситуація – на думку Надії Дюк - «друзі України» за кордоном вже можуть робити проміжні висновки щодо того, у яких саме сферах вони могли би допомогти українському народу.

«Треба з першого разу приймати хорошу Конституцію… Нам на Заході, якщо нас попросять звісно, треба допомогти Україні ухвалити дієвий основний закон».

«Треба наполягати на реформах : Шокова терапія для економіки. Вона добре зарекомендувала себе у Східній Європі і спочатку у Росії. І шокова терапія для урядових інститутів».

«І нарешті – підтримка демократичної інфраструктури… Треба переосмислити, що ми знаємо про громадянське суспільство і чого чекаємо від нього. Будемо уважніші до того, чого хочуть люди та спробуємо активніше допомагати».



Відео - найголовніше

Треті партії у США. Експлейнер
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00
XS
SM
MD
LG