Спеціальні потреби

Білий дім вшанував жертв Голодомору


БІЛИЙ ДІМ
Офіс прес-секретаря
Заява прес-секретаря про День пам'яті Голодомору


21-го листопада 2013

Вісімдесят років тому, український народ зазнав неймовірних страждань в результаті цілеспрямованої політики режиму Йосипа Сталіна. Українські чоловіки, жінки, і діти померли від голоду, бо плоди їхньої праці відібрали, намагаючись зламати волю гордого народу. 23-го листопада американський народ шанобливо приєднається до українців по всьому світу, в тому числі і до багатьох українських американців, у вшануванні мільйонів, які безглуздо загинули у результаті цієї штучно створеної катастрофи.

Американський народ шанобливо приєднається до українців по всьому світу
Хоча Голодомор став прикладом найгіршого, що є у людстві, величезна стійкість та мужність виявлена українським народом перед обличчям такої жорстокості є свідченням незламності національного духу. Навіть у найгірші дні голоду, українці ніколи не полишали надії, що їх батьківщина одного прекрасного дня стане незалежною і вільною.

Ця сумна подія є можливістю поміркувати про зло, на яке здатні люди. Пригадуючи та вшановуючи пам'ять жертв Голодомору, ми повторюємо наш заклик поважати універсальні права людини та вчергове підтверджуємо нашу готовність запобігати повторенню подібних злодіянь.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG