Спеціальні потреби

Українці заборонили б радикальні партії - результати опитування


Українці заборонили б радикальні партії - опитування
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:42 0:00

Українці заборонили б радикальні партії - опитування

Минулого понеділка лідери ВО Свобода у Верховній Раді зареєстрували законопроект, який у разі прийняття заборонить в Україні комуністичну ідеологію, у всіх її проявах. Це питання не розглядалося цього тижня у парламенті, втім спровокувало дебати у суспільстві.

КПУ та Свобода пройшли, бо українці стали зліші - експерт
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:26 0:00
Direct link
Комуністична партія в Україні є однією з небагатьох ідеологічних партій електорат якої керується переважно ідеологічними мотивами, а не постаттю
лідера. Характерно, що такою ж специфікою вирізняється і автор законопроекту, ВО Свобода, програма якої також побудована на ідеологічних засадах.

​У багатьох європейських країнах діють заборони на існування радикальних ідеологій, які сповідують ненависть, расизм та тоталітаризм.

Але чи повинні такі заборони існувати в Україні? У рамках нашої рубрики тема тижня, ми запитали, Чи підтримуєте Ви заборону в Україні радикальних партій, які сповідують тоталітарні ідеології?

Паркан поставлений зеками спиляли інші зеки - політолог
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:50 0:00
Direct link
81 відсоток з тих, хто проголосував на нашій веб-сторінці виступають за заборону в Україні радикальних партій. Лише 14 відстотків респондентів заборону не підтримують, і 5 відсотків не змогли визначитися з відповіддю.

Дискусія з даного приводу відбувалась на сайті "Голосу Америки" та у мережі Facebook.

​- "Питання не коректне, оскільки в Україні існує лише одна партія з тоталітарною ідеологією - Комуністична", - зауважив Вячеслав з Києва

- "Відповів "так", але вважаю, що ні КПУ, ні ВО "Свобода" не є в сучасній Україні партіями, які сповідують тоталітарну ідеологію. Не завжди заборона є найкращим засобом політичної боротьби. Часто це прояв політичної слабкості", - пише Олександр Черниченко з Чернігова.

Українці не вірять у "расистський навколофутбол"
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:24 0:00
- "Тоталітарна комуністична ідеологія завдала народу України стільки шкоди, що не заборонити її означає самих себе не поважати і залишити цим людоїдам -українофобам шанс напаскудити і у наступних поколіннях", - емоційно зауважує наш глядач Дмитро з Кубані.


Запрошуємо до дискусії на сторінці «Голосу Америки» у мережі Facebook.

XS
SM
MD
LG