Спеціальні потреби

У Люксембургу пройшли дочасні парламентські вибори


Чи вдасться нинішньому прем’єр-міністру Жан-Клоду Юнкеру утриматись на посаді?

У Люксембургу пройшли дострокові парламентські вибори, у результаті яких очікується створення нової коаліції. Щоправда, експерти прогнозують, що діючий прем’єр-міністр збереже за собою крісло глави уряду. Жан-Клод Юнкер вже 18 років керує найбагатшою за рівнем доходів на душу населення країною Європейського союзу.

Попередньо призначені на червень наступного року вибори, провели зараз, через шпигунський скандал навколо таємної служби країни, що призвело до розколу в коаліції. Після скандалу з коаліції вийшли союзники Юнкера - соціалісти. Вони вважають, що саме прем’єр повинен взяти на себе повну відповідальність за зловживання спецслужб.

На виборах загальним прямим голосуванням буде обрано 60 депутатів парламенту, результати будуть оголошені в той же день. Участь у виборах є обов’язковою для всіх громадян Люксембургу віком від 18 до 75 років.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG