Спеціальні потреби

Лавринович не знає, як законно звільнити Тимошенко


Лавринович не знає, як звільнити Тимошенко
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:42 0:00

Лавринович не знає, як звільнити Тимошенко

Голова Вищої ради юстиції України Олександр Лавринович не бачить варіантів вирішення питання Тимошенко. Про це Лавринович сказав у п'ятницю у студії радіо «Свобода», коментуючи заяву президента України про те, що питання Тимошенко близьке до вирішення.

Відповідно до чинних на сьогодні норм законів України такого варіанту немає
«Ні, не знаю», – сказав Лавринович, відповідаючи на запитання про те, чи знає він, яким чином може бути вирішено питання Тимошенко.

А відповідаючи на запитання про можливі політичні або правові варіанти виходу із цієї ситуації, голова Вищої ради юстиції заявив:

«Я не можу зараз говорити про політичні варіанти. Я можу сказати, що відповідно до чинних на сьогодні норм законів України такого варіанту немає».

Він також зазначив, що президент не питав у нього поради з цього приводу.
«Ні, не радився», – сказав Лавринович.

Неприязнь Януковича до Тимошенко шкодить всій Україні
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:14 0:00
У тому, що українська сторона шукає шляхи вирішення проблеми Тимошенко і вже близька до розв’язки, президент України Віктор Янукович запевняв єврокомісара Штефана Фюле під час зустрічі у п'ятницю в Києві.

«Найбільш болюче питання -- це питання Тимошенко. Але місія працює Квасневського-Кокса, ми ведемо спільну роботу, шукаємо зараз шляхи, і я сподіваюсь, що найближчим часом ми визначимося остаточно, яким шляхом буде вирішуватись це питання», – заявив Янукович.

Спілкування з Олександром Лавриновичем відбувалось у студії "Радіо Свобода".

XS
SM
MD
LG