Спеціальні потреби

На Україну накинули газову удавку - Каськів


На Україну накинули газову удавку - Каськів
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:07 0:00

На Україну накинули газову удавку - Каськів

Без енергетичної незалежності Україні буде дуже складно боротися із політичними викликами. Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" заявив голова Державного агенства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів, який зараз перебуває у США.

"Ключовим завданням у цьому році залишається енергетична свобода Україна, яка по суті дає Україні і політичну свободу", - пояснив суть своєї місії Каськів.

Каські заявив, що Україна продовжує роботу над створенням LNG терміналу на території України.

"Завдяки партнерству зі США ми розглядаємо можливість доставки морської платформи з прийому зрідженого газу. Це вже готовий завод, який приєднується до газотранспортної системи України і технічно дозволяє вже до кінця наступного року отримувати альтернативний газ", - розповів Каськів.

"На даному етапі відбулась ключова подія - американська енергетична компанія "Accelerate energy" в найближчі тижні приступає до вивчення технічних можливостей. Вже підписано відповідний контракт", - відзначив голова Державного агентства.

Водночас Владислав Каськів заявив, що вихід інвесторів з України є "живим процесом".

"Одні інвестори виходять з України, а другі - приходять. Особливо, коли йдеться про портфельних інвесторів. Це нормальна практика, коли люди вкладають гроші, отримують прибуток і виходять", - заявив Владислав Каськів.

"Потенційний об'єм інвестицій з боку компаній Shell, Chevron, Exxon mobil, які прийшли до України за останній рік, перевищує інвестиції за всі 20 років незалежності України", - заявив голова Державного агентства.

"Партнери це ті, хто підтримує вирішення головних завдань, які стоять перед Україною, а не ті, хто накинув на неї газову удавку", - сказав Каськів.

Як відомо, у Вашингтоні розпочала свою роботу зустріч Міжнародного Валютного Фонду та Світового Банку. У зустрічі бере участь українська делегація на чолі з головою Національного Банку Ігорем Соркіним.

Голова Державного агенства з інвестицій та управління національними проектами України Владіслав Каськів також перебуває у Вашингтоні.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG