Спеціальні потреби

Тромб не завдав шкоди мозку Клінтон - лікарі


Тромб не завдав шкоди мозку Клінтон
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:49 0:00
Direct link

Тромб не завдав шкоди мозку Клінтон

Державний секретар США Гілларі Клінтон зустріла Новий Рік у шпиталі з тромбом. Лікарі, які оглядали Гілларі повідомили, що тромб утворився між мозком та черепом державної після перенесеного раніше струсу мозку. Нагадаємо, що у грудні Клінтон втратила свідомість через зневоднення викликане кишковою інфекцією. Виявлений тромб не призвів до інсульту і, за словами лікарів, не завдав шкоди мозку Клінтон .

У державного секретаря США Гілларі Клінтон вже другий тромб. Перший – у нозі – виявили 14 років тому, коли вона подорожувала світом в якості першої леді США.

Найчастіше тромби виникають у судинах ніг. Якщо тромб відірветься і потрапить у легені, він може призвести до смерті, заблокувавши рух крові до серця.
У державного секретаря США Гілларі Клінтон вже другий тромб

У Гілларі Клнітон лікарі виявили тромб між мозком та черепною коробкою, за правим вухом.

Доктор Бен Ведро працює у центрі швидкої медичної допомоги у Вісконсіні.

"Коли рух крові ускладнений, виникають тромби. Добре, що тромб не у судинах. Якби він утворився у судинах, це було би набагато більш небезпечно", - говорить лікар.

Клінтон потрапила до лікарні у Нью-Йорку у неділю. Їй прописали розріджувачі крові для того, щоб не допустити серцевого нападу чи шкоди для мозку.

Останнім часом робочий графік Клінтон був надзвичайно напруженим. Серед усіх держсекретарів в історії США вона подорожує найбільше. Клінтон «налітала» більше мільйона кілометрів та побувала у 112-ти країнах світу.

Востаннє Клінтон з’явилась на публіці 7-го грудня в ірландському місті Белфаст. У США вона повернулась із важкою шлунковою інфекцією. За кілька днів, виснажена та зневоднена, Гілларі втратила свідомість та отримала струс мозку при падінні.

Незабаром Клінтон залишить посаду державного секретаря та вирішить, яким буде її майбутнє. Кажуть, що у 2016-му вона може балотуватись на виборах президента. Втім, це буде залежати і від остаточного діагнозу, який поставлять лікарі, та загалом – стану її здоров’я.

Згідно з найостаннішою інформацією, у середу пополудні, Гілларі Клінтон, у супроводі її чоловіка Білла Клінтона, дочки Чельсі та радників і помічників, залишила лікарню в Нью-Йорку, куди вона потрапила ще в неділю.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG