Спеціальні потреби

Уряд США просить Конгрес дозволити нові запозичення


Міністр фінансів США Стівен Мнучин
Міністр фінансів США Стівен Мнучин

Уряд США потребуватиме більше позик, ніж очікувалось. Про це йдеться у листі міністра фінансів США Стівена Мнучина до Конгресу.

В листі адресованому спікеру Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі та керівництву Сенату, Мнучин вказує, що грошей може не вистачити на фінансування зобов'язань вже у вересні, що ризикує призвести до дефолту за державним боргом.

"На основі нових прогнозів, існує сценарій, коли гроші закінчаться на початку вересня, перед тим, як Конгрес повернеться до роботи", - йдеться в листі.

Мнучин звертається до Конгресу з проханням дозволити урядові здіснити нові запозичення і проголосувати за це ще до початку парламентських канікул у серпні.

Пелосі та Мнучин вже обговорювали можливість якомога раніше почати узгодження підняття ліміту на позики.

Обмеження на борг США наразі становить 22 трильйони доларів. Цей ліміт було знято в рамках домовленості про бюджет 2018 року і поновлено в березні цього року.

Дивіться також: Військова співпраця України і Канади, зближення України з НАТО: ексклюзивне інтерв’ю з міністром оборони Канади

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG