Після застереження Путіна російське телебачення перераховує ядерні мішені в США

Дмитро Кисельов

Російське державне телебачення перерахувало військові об'єкти США, які стануть мішенями в разі ядерного удару, і заявило, що гіперзвукова ракета, яку розробляють у Росії, зможе сягнути цілей менш ніж за п'ять хвилин.

Серед мішеней – Пентагон і президентська резиденція у Кемп-Девіді, штат Мериленд.

Повідомлення транслювалося в неділю ввечері, після того, як президент Володимир Путін заявив, що Москва готова до чогось на зразок «кубинської ракетної кризи», якщо Сполучені Штати хочуть цього.

Дивіться також: Путін погрожує націлитись на США, якщо Америка розмістить нові ракети в Європі

Путін заявив, що Росія буде змушена відповісти розміщенням гіперзвукових ядерних ракет на підводних човнах біля вод США - у відповідь на побоювання, що Сполучені Штати можуть розгорнути ядерні ракети середнього радіусу дії в Європі.

У вечірній недільній передачі Дмитро Кисельов, ведучий головного щотижневого телевізійного шоу Росії «Вести недели», показав карту Сполучених Штатів і визначив кілька мішеней, у які, за його словами, Москва хотіла б поцілити в разі ядерної війни.

Мішені, які Кисельов назвав президентськими чи військовими командними центрами США, також включали Fort Ritchie, військовий навчальний центр у штаті Мериленд, закритий у 1998 році, McClellan, базу ВПС США в Каліфорнії, закриту в 2001 році, і Jim Creek, військово-морську базу у штаті Вашингтон.

«Зараз ми нікому не погрожуємо, але якщо таке розгортання відбудеться, наша відповідь буде миттєвою», – сказав Кисельов.

Сполучені Штати заявляють, що не мають безпосередніх планів розгортання ракет у Європі і відхилили застереження Путіна як пропагандистські. У даний час США не мають наземних ядерних ракет середньої дальності, які могли б розмістити в Європі.

Дивіться також: 4-та річниця вбивства Нємцова: протести в Москві та інших містах Росії

Your browser doesn’t support HTML5

4-та річниця вбивства Нємцова: протести в Москві та інших містах Росії. Відео