Корпорація «Волмарт» оголосила про поширення співпраці з жінками-підприємцями

Найбільша торговельна мережа США «Волмарт» оголосила масштабну ініціативу спрямовану на підтримку жінок-підприємців. «Волмарт» виділить 20 мільярдів доларів на закупівлю товарів виготовлених в організаціях, власниками яких є жінки. Цю ідею одразу схвалили чимало організацій, які займаються захистом прав жінок. Втім є і критики, які підозрюють, що «Волмарт» має приховані цілі.

Кім Метьюс – володіє фермою, де вирощує солодку картоплю. Вона продає близько 25% свого врожаю мережі «Волмарт».

Сьогодні торговельний гігант оголошує план купувати ще більше товарів у жінок-підприємців як Кім. «Волмарт» готовий дати підприємствам, якими володіють жінки, щедру допомогу, аби підтримати їх розвиток.

«Волмарт» буде купувати товари від жінок-підприємців на 4 мільярди доларів на рік. Це вдвічі більше, ніж зараз. Неприбуткові організації очолювані жінками, також отримають допомогу – 100 мільйонів доларів на розвиток професійних навичок серед малозабезпечених жінок.

Разом, «Волмарт» готовий виділити 20 мільярдів доларів за наступні 5 років. Це близько 5% від щорічного операційного бюджету компанії.

Але чи достатньо цих грошей, аби виправити погану репутацію, яку «Волмарт» останнім часом здобув через судові позови, в яких жінки-працівниці звинувачують компанію у дискримінаційній політиці. Працівниці стверджують, що «Волмарт» платить жінкам менше ніж чоловікам за ту ж роботу та дає жінкам менше можливостей кар’єрного росту.

У «Волмарті» наполягають, що нова ініціатива не має відношення до цих судових позовів. Але критики не приховують свого скептицизму.

«Мене абсолютно не вразила ініціатива «Волмарта». Ця компанія систематично дискримінує жінок. І вони думають, що вони можуть уникнути відповідальності цим дешевим піар-ходом, – каже президент організації захисту прав жінок Террі Оніл.

Втім власниця ферми Кім Метьюс, не проти розшрити співпрацю з «Волмартом». Якщо це допоможе їй вирощувати солодку картоплю і одночасно підтримає права жінок, то чому б ні, – каже Кім.