Джуліані скасував візит до України

Руді Джуліані

Юрист президента США Дональда Трампа Руді Джуліані передумав їхати до України, через критику його візиту, що прозвучала від деяких американських політиків - представників Демократичної партії США.

Джуліані оголосив про своє рішення в п'ятницю в інтерв'ю американському телеканалу Fox News. "Я не поїду", - заявив він.

"Гадаю, я зіткнувся з групою осіб, які є ворогами президента і, в деяких випадках, ворогами США а також особою, яку вже засуджено і який, як відомо, допомагав демократам з виборамии 2016 року", - заявив Джуліані.

Дивіться також: Юрист Трампа обговорить з Зеленським розслідування, відкриті Луценком - NYT

Раніше Джуліані планував відвідати Україну і, зокрема, обговорити з Зеленським джерела розслідування втручання Росії до президентських виборів США а також участь сина колишнього віце-президента США Джо Байдена в бізнесі, що перебуває у власності українського олігарха.Демократи побачили в такому візиті спроби використати міжнародні відносини у внутрішньополітичних інтересах. Джуліані "намагаєтьcя отримати політичну допомогу іноземної сили", - заявив конгресмен-демократ Адам Шифф.

Дивіться також: Як новій адміністрації українського президента будувати відносини з Заходом? Ексклюзивне інтерв'ю з експертом

Your browser doesn’t support HTML5

Як новій адміністрації українського президента будувати відносини з Заходом? Ексклюзивне інтерв'ю з експертом. Відео