Міністр оборони США прибув з візитом до Афганістану

Міністр оборони США Роберт Ґейтс в Афганістані

Міністр оборони Роберт Ґейтс прибув у вівторок з неанонсованим візитом до Афганістану для зустрічі з військовими командирами США та президентом Гамідом Карзаєм.

Як гадається, днями Білий дім оприлюднить звіт про прогрес війни в Афганістані. Речник Пентагону, який подорожує з Ґейтсом, сказав, що міністр оборони відносно позитивно оцінює ситуацію в країні.

У понеділок командуючий військовими силами США та НАТО в Афганістані генерал Дейвид Петреус заявив, що він не може з певністю сказати, чи армія Афганістану буде готовою перебрати від сил НАТО контроль за безпекою в країні до встановленого на 2014 рік терміну.

Петреус сказав, що він заохочений прогресом в Афганістані з часу розгорнення там торік додаткових 30 тисяч військовослужбовців. Проте генерал підкреслив, що, як командир, він не може сказати, що «я переконаний, що це вдасться нам зробити».

Тим часом, згідно з результатами нового опитування громадської думки, половина афганців вважає, що коаліційним силам слід залишити країну до середини 2011 року, або раніше.