Заступник генсека ООН Мартін Гріффітс прибув до України

Мартін Гріффітс, Заступник Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань і Координатор надзвичайної допомоги. Архівне фото REUTERS/Eduardo Munoz

Заступник Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань, Координатор надзвичайної допомоги Мартін Гріффітс прибув до України з чотириденним візитом, під час якого посадовець, зокрема відвідає Херсон, Миколаїв а також Київ.

Гріффітс побачить місця проживання внутрішньо переміщених осіб, пункти обігріву, а в Києві проведе зустрічі з українськими посадовцями та дипломатами різних країн, повідомили в ООН.

В ООН вказують - за 9 місяців з початку війни в Україні, майже 18 мільйонів людей – приблизно 40% населення країни – потребують гуманітарної допомоги. ООН і гуманітарні організації, серед яких більшість – українські національні неурядові організації, надали критично необхідну допомогу понад 13,5 млн людей з 24 лютого.

"Нещодавні обстріли енергетичної інфраструктури залишають мільйони людей без засобів для опалення будинків, чистої води чи електроенергії, в той час як настає морозна зима", - йдеться в повідомленні.