80% українців не вірять, що КПК ухвалили, щоб їх захищати - результати опитування

Лише 8% учасників голосування на сайті Голосу Америки вважають, що новий Кримінально-процесуальний кодекс буде краще захищати права українських громадян. Деякі учасники опитування зазначають, що судді будуть використовувати КПК щоб "викачати побільше грошей".
http://www.voanews.com/templates/widgetDisplay.html?id=148445245&player=article


На початку тижня ми запитали наших глядачів, Чи зможе новий Кримінально-процесуальний кодекс краще захищати права громадян?

Як відомо, 13-го квітня Верховна Рада ухвалила новий Кримінально-процесуальний кодекс. Найбільшими позитивами нового кодексу його прихильники називають зрівняння у правах захисту і обвинувачення; обмеження строків слідства; а також запровадження домашнього арешту замість взяття під варту, яке застосовуватимуть лише як виняток і лише у випадку насильницьких злочинів.

Опоненти критикують звуження кола осіб, які можуть бути захисниками, збереження прокурорського нагляду за слідством та відсутність справжнього суду присяжних.

В голосуванні на сторінці Української служби Голосу Америки взяли участь 535 осіб. Їх голоси розподілились наступним чином:

Так - 8%

Ні - 81%

Не знаю - 10%

Тему тижня обговорювали і на сторінках Голосу Америки у соціальних мережах Facebook та Twitter.

Наприклад, Ігор Єгоров з Горловки, Донецької області вважає наївними очікування, що КПК ухвалювався задля громадян.

«Чи зможе новий Кримінально-процесуальний кодекс краще захищати права громадян? А чи є крокодил вегетаріанцем?», - риторично запитує Ігор.

«Якщо КПК приймають вночі пішаки, то про яке «покращення» чи захищенність можна говорити. Як робилось усе через одне місце так і продовжується», - нарікає Іван Шаховець з Києва.

А подружжя Ірини та Джиммі Чангулла з Донецька гадає, що судді будуть використовувати КПК у власних корупційних цілях.

«Судді, які будуть користуватись новим Кодексом будуть застосовувати його так, щоб «викачати» з людей побільше грошей», - пише нам подружжя Ірини та Джиммі Чангулла з Донецька.

Нагадуємо, що щонеділі найцікавіші коментарі з приводу Теми тижня лунають в телевізійному ефірі.