Росію підозрюють у втручанні до роботи GPS під час навчань НАТО

Навчання НАТО "Єдиний тризуб"

Минулими вихідними, Росія, можливо, втрутилась до сигналів геолокації GPS у Фінляндії через масштабні навчання НАТО, які відбуваються за участі військових Фінляндії.

Про це повідомив прем'єр-міністр Фінляндії Юза Сіпіля, пише Newsweek.

Москва негативно сприйняла масштабні навчання, в яких задіяно 50 000 військових з 29 країн НАТО а також Швеція та Фінляндія.

Дивіться також: В масштабних навчаннях НАТО, Росію, можливо, найбільше дратує участь двох країн, які не є членами Альянсу

У вівторок аеронавігаційна системи Фінляндії видала попередження авіадиспетчерам, що масштабні перебої з роботі GPS можуть вплинути на північ країни.

"Можливо, Росія є стороною, відповідальною за зриви в роботі, - сказав Сіпіля пресі. Відомо, що Росія має такі потужності".

Норвегія також повідомила, про проблеми з GPS протягом навчань. Зриви в роботі GPS зареєстровано біля кордону з Росією. "Важко назвати причини, однак є підстави вважати, що це пов'язане з військовими навчаннями поза межами Норвегії", - заявив Венхе Ользен, директор установи з цивільної авіації Норвегії цього місяця, повідомляє BBC.

Дивіться також: Міністр енергетики США Рік Перрі приїхав в Україну закріпити і розвинути співпрацю

Your browser doesn’t support HTML5

Міністр енергетики США Рік Перрі приїхав в Україну закріпити і розвинути співпрацю. Відео