Росія систематично та широкомасштабно втручалась у вибори в США – Роберт Мюллер свідчить в Конгресі

Спецпрокурор США Роберт Мюллер

Колишній спецпрокурор Роберт Мюллер, який майже протягом двох років розслідував втручання Росії у вибори США та закиди про можливу змову команди Трампа з Кремлем, сьогодні знову свідчить в Конгресі. На слуханнях в Юридичному комітеті Палати представників США він підтвердив, що його слідчі дійшли висновку про те, що уряд Росії систематично та широкомасштабно втручався у президентські вибори у США 2016 року.

Під час слухань, законодавці почули підтвердження того, що Манафорт ділився з Климником, якого звіт незалежного прокурора США пов'язав із спецслужбами Росії, інформацією про стратегію кампанії кандидата Трампа

Зокрема законодавці почули підтвердження того, що тодішній голова передвиборчої кампанії Пол Манафорт ділився з Костянтином Климником, якого звіт незалежного прокурора США пов'язав із спецслужбами Росії, інформацією про стратегію кампанії кандидата Трампа та результатами опитування американських виборців у критично важливих для перемоги штатах.

Your browser doesn’t support HTML5

Російський уряд втручався у вибори в США масштабно і систематично, – Мюллер в Конгресі. Відео

Спецпрокурор Мюллер також підтвердив, що між представниками передвиборчої команди Трампа та російськими агентами за цей час відбулось 126 контактів.

Конгресвумен Зої Лофґрен

«Американський народ дізнався про кілька речей. По-перше, росіяни хотіли, щоб Трамп переміг. По-друге, Росія провела систематичну та широкомасштабну кібер кампанію. Росіяни зламали комп’ютери Демократичного Національного Комітету і отримали доступ до передвиборчої стратегії демократів. Голова (передвиборчої кампанії республіканців- ГА) зустрічався з російськими агентами і неодноразово надавав їм внутрішню інформацію, результати опитувань та інформацію про виборчі настрої у ключових штатах. У той час, коли росіяни купляли місця для реклами та розповсюджували пропаганду з метою впливу на результати виборів, вони були озброєні інсайдерською інформацією, яку вони вкрали, зламавши комп’ютери демократів, та яку їм надав голова передвиборчого штабу Трампа Пол Манафорт», - підсумувала інформацію отриману під час слухань, конгресменка-демократка Зоі Лофґрен.

Дивіться також: Я їду із гордо піднятою головою, на піку результатів - посол у США Чалий прокоментував звільнення. Інтерв'ю

Your browser doesn’t support HTML5

Я їду із гордо піднятою головою, на піку результатів - посол у США Чалий прокоментував звільнення. Інтерв'ю