Поліція Москви затримала десятки протестуючих проти корупції

Поліція намагається затримати жінку в Москві, 2 квітні 2017 року.

В Москві поліція затримала більш ніж 20 учасників протесту проти корупції, що вийшли на вилуці міста в неділю, повідомляє агентство "Reuters" з посиланням на свідка.

Явка була значно меншою, ніж на мітингах минулого тижня, коли сотні протестувальників, включаючи Олексія Навального, були затримані під час демонстрації проти корупції.

Читайте також: Росією пройшли антикорупційні протести, арештовано Навального

У неділю 2 квітня люди в цивільному та співробітники поліції затримали в центрі Москви від 20 до 30 осіб, коли вони намагалися організувати ходу в бік Кремля, повідомив свідок "Reuters". В центрі Москви було приблизно 100 протестуючих.

Читайте також: США, ЄС закликали Кремль звільнити затриманих мітингувальників

Напередодні протестів у неділю російська влада заблокувала доступ до кількох інтернет-сторінок, які промотували акцію, яку уряд назвав "запланованою незаконною антиурядовою акцією протесту".

Організатори акції кажуть, що вони - "молоді люди і звичайні студенти з Москви" і вони не пов'язані з Навальним, який відбуває 15-денний тюремний срок за організацію акції протесту 26 березня.

Серед затриманих у неділю був 17-річний учень школи Роман Шингаркін, батько якого є колишнім членом парламенту, який підтримує президента Володимира Путіна, додав свідок.

Дивіться також: Сенатори США закликають до посилення санкцій щодо уряду РФ через порушення ним прав людини серед росіян

Your browser doesn’t support HTML5

Сенатори США закликають до посилення санкцій щодо уряду РФ через порушення ним прав людини серед росіян. Відео