МВФ: Україні треба покращити діловий клімат та боротись з корупцією

Поряд з традиційними для програм МВФ пріоритетами з обмеження дефіциту бюджету, зокрема через продовження реформування ціноутворення в сфері енергетики, коментуючи своє перебування в Україні заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон наголосив на необхідності створити сприятливе бізнес середовище та подолати корупцію. Він також закликав Україну не втрачати темп реформ.

"Проведення реформ є ключовим для забезпечення міжнародної підтримки і стимулювання зростання. Правильна бюджетна політика, енергетичні ціни та боротьба з корупцією є ключовими", - написав Ліптон в Twitter.

Ліптон також наголосив на тому, що Україна відстала від країн регіону за доходами громадян. Щоб наздогнати, Україна має покращити діловий клімат та надавати підтримку інвестицій.

Девід Ліптон навів графік з порівнянням доходів громадян за паритетом купівельної спроможності серед країн регіону в 2005-2015 роках. Україна опинилась на передостанньому місці між Молдовою та Боснією і Герцеговиною і далеко позаду від лідерів регіону – Чехії, Естонії, Литви та Польщі.

"​Необхідно ​покращити бізнес середовище та підтримувати інвестиції, щоб допомогти України наздогнати країни регіону за рівнем доходів", - написав Ліптон у Twitter.

"Протягом зустрічі з президентом Порошенком в Києві, наголосив на важливості прискорення реформ задля посилення економічного зростання України", - зазначив Ліптон у Twitter.

Дивіться також: Іванна Климпуш-Цинцадзе про співпрацю з адміністрацією Трампа, летальну зброю США та миротворців ООН в Україні

Your browser doesn’t support HTML5

Іванна Климпуш-Цинцадзе про співпрацю з адміністрацією Трампа, летальну зброю США та миротворців ООН в Україні. Відео