В Метрополітен-музеї експонуються твори Пікассо

У Метрополітен-музеї в Нью-Йорку відкрилася унікальна виставка робіт Пабло Пікасcо, викуплених музеєм впродовж кількох десятиліть від попередніх власників.

На виставці у Метрополітен-музеї експонується понад 300 картин, замальовок та скульптур іспанського митця. Всі роботи - які музей викуповував у власників протягом кількох останніх десятиліть - є тепер власністю самого музею.

Картини Пабло Пікассо впізнають люди навіть без мистецької освіти. Виставка репрезентує роботи, які належать до усіх періодів творчості Пабло Пікассо - раннього, меланхолічного, блакитного та більш щасливого рожевого періодів та стилю кубізм.

Куратор виставки Ґері Тінтероу каже:

«Мистецтво Пікассо заворожує, тому що воно є автобіографічним. Він нам розповідає про те, що він думав, з ким він жив, яка собачка сидить біля його ніг, що він мав на обід та що планує на вечерю. Все це виражено - прямо чи опосередковано - в його роботах».

Також у музеї виставлено близько 120 малюнків, які він зробив протягом кількох місяців у віці 86 років. Зображення - переважно оголених жінок - демонструють, що красою жіночого тіла він був захоплений майже до такої ж міри як і мистецтвом загалом.

Куратор виставки Ґері Тінтероу розповідає:

«Якщо дивитись на це з негативного боку, то про нього казали, що він використовував людей. Що він висмоктував з них усю енергію та брав усе, що можна, аби продовжувати творити. Але одна річ є певною - він пристрасно ставився до мистецтва і це для нього було єдиним часом, коли він почувався щасливим».

Виставка робіт Пабло Пікассо у Метрополітен-музеї триватиме до серпня.