Віце-президент США підтримав протести у Венесуелі

"Ніколас Мадуро - диктатор і не має законних підстав претендувати на владу"
Ми продовжуватимемо підтримувати вас, доки не буде відновлено демократію, а ви не повернете собі свободу
Віце-президент США Майк Пенс

Віце-президент США Майк Пенс у відеозверненні до венесуельців у вівторок заявив, що президент Венесуели Нікола Мадуро не має законних підстав претендувати на посаду і ніколи не обирався на посаду в результатів вільних виборів.

Звернення Пенса було опубліковане напередодні запланованих на середу протестів у Венесуелі, до яких закликала Національна асамблея країни, яка вважає перебування Мадуро при владі незаконним. Сам Мадуро не визнає Національну асамблею Венесуели.

У своєму зверненні Пенс заявив, що США підтримують рішення голови Національної асамблеї Хуана Гуаідо затвердити конституційні повноваження цього органу, оголосити Мадуро узурпатором та закликати до створення перехідного уряду.

Дивіться також: Росія надаватиме антикризові поради Венесуелі - Bloomberg

"Від імені президента США Дональда Трампа, всього американського народу я висловлюю непохитну підтримку Сполучених Штатів у час, коли ви, народ Венесуели, гучніше закликаєте до свободи", - заявив Пенс.

"Ми з вами. Ми підтримуємо вас, і ми продовжуватимемо підтримувати вас, доки не буде відновлено демократію, а ви не повернете собі свободу", - заявив Пенс.

Дивіться також: У США відзначають День Мартина Лютера Кінґа

Your browser doesn’t support HTML5

У США відзначають День Мартина Лютера Кінґа. Відео