США оголосили обов'язкове носіння масок в усіх видах транспорту, вокзалах та аеропортах з 1 лютого

Центри з контролю та профілактики захворювань США оголосили про обов'язкове носіння захисних масок в усіх видах громадського транспорту. Про відповідне рішення у рамках боротьби із поширенням коронавірусу оголосили у п'ятницю, 29 січня.

Розпорядження набуває чинності з понеділка, 1 лютого. Люди будуть зобов'язані носити маску "під час посадки, висадки та під час подорожі у будь-якому транспортному засобі до Сполучених Штатів або в межах країни”, а також “у будь-якому транспортному вузлі, що забезпечує перевезення в межах США”.

У розпорядженні йдеться: "Обов'язкове носіння масок у наших транспортних системах захистить американців і надасть впевненість, що ми можемо знову подорожувати безпечно навіть під час цієї пандемії”.

Директорка Центрів з контролю та профілактики захворювань США Рошель Валенські у пятницю також продовжила дію наказу, дія якого спливала цієї неділі, який забороняє виселення людей із помешкання за несплату оренди чи кредитних платежів.

У заяві директорки Рошель йдеться: “Пандемія Ковід-19 несе історичну загрозу здоров'ю нашої нації. Попри надзвичайні зусилля із пом'якшення наслідків, Ковід-19 продовжує поширюватися по Америці із хвилюючою швидкістю. Ця пандемія також загострила основні проблеми ненадійної житлової ситуації для багатьох американців. Тримати людей в помешканнях та подалі від місць скупчення людей, як то притулки, є ключовим кроком на шляху до зупинки поширення COVID-19”.

За даними Центру із дослідження коронавірусу при Університеті Джона Гопкінса у світі нині зареєстровано понад 102 мільйона випадків захворювання на Ковід-19.

США лишається країною із найбільшою кількістю позитивних випадків зараження коронавірусом - 25,9 мільйонів людей. Наступною є Індія - 10.7 мільйонів випадків, Бразилія перебуває на третьому місці - 9.1 мільйон випадків хвороби.

Дивіться також: Компанія “Дженерал Моторс” заявила, що до 2035 року перейде на продаж суто електромобілів

Your browser doesn’t support HTML5

Компанія “Дженерал Моторс” заявила, що до 2035 року перейде на продаж суто електромобілів. Відео