Лідери України, Німеччини, Франції і Росії погодились продовжити дію Мінських домовленостей

Зустріч «нормандської четвірки» 2 жовтня 2015 року в Парижі

Лідери Німеччини, Франції, України і Росії («нормандська четвірка») погодились продовжити на наступний рік дію Мінських домовленостей щодо мирного врегулювання в Україні. Про це повідомлено після телефонних розмов між лідерами чотирьох країн.

Продовження угоди загально сподівалися у зв’язку з тим, що в Східній Україні від вересня сторони назагал дотримується режиму припинення вогню, хоча продовжуються спорадичні сутички між проросійськими сепаратистами і українськими урядовими силами. Також не запроваджено ще в життя чимало умов досягнутих угод.

Первісні умови досягнутих в лютому Мінських домовленостей мали бути запроваджені в життя до кінця цього року, завершенням чого мало бути повне відновлення Україною контролю над своїм кордоном з Росією.

У заяві Кремля з цього приводу сказано, що чотири лідери погодились щодо потреби повного дотримання припинення вогню. Вони також підтримали активніші консультації Контактної групи з метою прийняття закону про регіональні вибори в контрольованих сепаратистами районах.

Розмови між чотирма лідерами відбуваються регулярно, тому що їх країни є сторонами-підписантами Мінських домовленостей.

Дивіться також: Ось чому ЗС США стали сильнішими, коли відкрили всі посади для жінок

Your browser doesn’t support HTML5

Ось чому ЗС США стали сильнішими, коли відкрили всі посади для жінок. Відео