США підтримують посередницькі дії Росії щодо Лівії

США підтримують посередницькі дії Росії щодо Лівії

Сполучені Штати заявляють, що готові підтримати посередницькі дії росіян. Офіційна Москва намагається стати посередником в переговорах з Лівією. Ця заява Вашингтона прозвучала в той момент, коли Франція наголошує на відсутності прогресу в переговорах з Лівією.

Президент США Барак Обама подякував російському президенту Дмитру Медведєву за його намагання провести переговори з Лівією. Обама підкреслив, що США підтримують ініціативи, які призведуть до переходу до демократії в Лівії та відходу від влади Муаммара Каддафі.

Президент Медведєв приєднався до західних лідерів, які закликають Каддафі піти у відставку. Тим часом російський представник направився до Лівії для зустрічі з урядовцями та лідерами повстанців.

Раніше Росія утрималася від голосування за резолюцію Ради Безпеки ООН, якою організація дала дозвіл на втручання в Лівії. Також Москва неодноразово критикувала військову кампанію НАТО в Лівії.

Тим часом міністр закордонних справ Франції Алан Жюппе заявив у вівторок одній з французьких радіостанцій, що лівійський уряд направив своїх посланців до кількох країн, аби повідомити, що Каддафі «готовий піти».