Держсекретар Керрі закликав президента Порошенка до швидших реформ

Президент України Петро Порошенко та державний секретар США Джон Керрі. Мюнхен, 13 лютого 2016 року.

За словами Керрі, США очікують швидшого прогресу в Україні щодо реформ, боротьби з корупцією, впровадження рекомендацій Міжнародного валютного фонду.

Державний секретар США закликав українських лідерів до єдності, швидшого прогресу в питаннях реформ, боротьби з корупцією, впровадження рекомендацій Міжнародного валютного фонду.

Про це Джон Керрі сказав президенту України Петру Порошенку під час зустрічі у кулуарах Мюнхенської конференції з безпеки, повідомляє Державний департамент США.

Водночас на сайті президента України йдеться, що «Джон Керрі привітав зусилля Петра Порошенка щодо впровадження реформ в Україні та ухвалення антикорупційного законодавства, зокрема внесення до парламенту пакету безвізових законів».

Співрозмовники відзначили необхідність збереження західних санкцій щодо Росії. За інформацією Держдепу, Джон Керрі запевнив українського президента у підтримці Сполученими Штатами повного виконання Мінських домовленостей.

Глава української держави підняв також питання «деокупації Криму» і закликав США до активного захисту прав кримських татар, - повідомляє українська сторона.

Дивіться також: У Конгресі шоковані фільмом "Зима у вогні"

Your browser doesn’t support HTML5

Ось що про "Зиму у вогні" говорили після показу у кінотеатрі Конгресу. Відео